CVdades

Ací trobareu dades curioses i interessants de la nostra Comunitat

El Desert de les Palmes

Situat a la província de Castelló, el Parc Natural del Desert de les Palmes ocupa bona part dels termes municipals de Benicàssim, Cabanes, la Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de la Plana. Enclavat en una muntanya litoral de la Plana Alta, la seua localització geogràfica converteix aquest punt en un lloc d'especial interès per als amants de la natura, el senderisme i els bells paisatges.

El parc pren el nom, Desert de les Palmes, per ser el lloc solitari i apartat triat per l'ordre dels Carmelites Descalços per al seu retir de contemplació i oració, i per l'abundància de margallons. Atresora una bellesa particular que li ve donada pels rojos intensos del gres, els grisos de la calcària i els negres de les pissarres que componen el paisatge, en uns boscos on s'estenen espècies vegetals i animals abundants i úniques. L'aigua també és protagonista en aquest parc, que dóna cabuda a multitud de fonts.

La muntanya de Sant Miquel, coneguda popularment com el Bartolo, és el punt més alt del Parc, amb 729 m d'altitud. Aquest, juntament amb els monestirs nou i antic i altres llocs com el castell de Miravet, el de Montornés i el Castell Vell, les ermites de les Santes i de la Magdalena, són punts de notable interès del Parc que es poden conèixer seguint algun dels itineraris organitzats des del centre de visitants.

Gràcies a www.comunitatvalenciana.com